Nederlanders winnen WK robotvoetbal

© CIDimport

Nederlanders winnen WK robotvoetbal

Geplaatst: 25 juli 2014 - 12:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:04

Redactie ID.nl

Het Nederlandse robotvoetbalteam van de Technische Universiteit uit Eindhoven is wereldkampioen geworden van de RoboCup. In de finale versloeg Tech United het team van China.

Het is de tweede keer dat het team de RoboCup wint en al de zevende keer dat de finale is bereikt. Twee keer eerder stond het team uit Eindhoven in de finale oog in oog met Water, het team van studenten uit Beijing. Beide keren won het Chinese team, maar niet dit keer. Eindstand: 3-2 voor Nederland.

Combinatievoetbal

Eerder in het toernooi verloor Tech United wel van Beijing. In die wedstrijd speelden de Chinese studenten erg agressief, met robots die een voordeel hebben op het gebied van snelheid en kracht.

Het Eindhovense team mikt op technisch combinatievoetbal en rekent op een uitstekende keeper. Daarmee is nu de overwinning binnen gesleept, zo laat de universiteit weten middels een persbericht.

2050

Dit jaar vond de RoboCup plaats in Brazilië. Het doel van de spelen is om de ontwikkeling van robottechnologie te versnellen. Om dat te bereiken wordt er toegewerkt naar het jaar 2050. Dan moet een robotvoetbalteam er in slagen de menselijke wereldkampoen voetbal te verslaan.

Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten