Nederlands bedrijf wil brilloze 3D tv voor €899 aan consumenten leveren

© CIDimport

Nederlands bedrijf wil brilloze 3D tv voor €899 aan consumenten leveren

Geplaatst: 29 april 2014 - 09:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:40

Redactie ID.nl

Eindelijk een betaalbare 3D tv voor consumenten: het Nederlandse bedrijf Dimenco is een kickstarter-project dat een 3D tv in huiskamers wil brengen voor €899. Zo kun je 3D films en spelletjes spelen zonder vervelende bril.

Bij Dimenco geloven ze dat je geen bril nodig hebt om films en series of spelletjes in 3D te spelen. In de bioscoop is het kijken van een goede 3D-film leuk, maar het feit dat je daarvoor een bril nodig hebt is vervelend. Het zit niet lekker en maakt een avondje naar de bioscoop een stuk minder sociaal. Dat moet anders kunnen. Bij Dimenco werken ze al aan bril-vrije 3D technologie sinds 2010. Daarvoor werkten de oprichters van Dimenco bij Philips Electronics.

In Londen en Amsterdam

De 3D tv’s zonder bril die het bedrijf maakte sierden al het Christmas Event in Covent Garden in Londen, een muur op de Chuo Universiteit van Tokyo, de lobby van de Pathé-bioscoop in Amersfoort en abri’s op Station Amsterdam Centraal. Maar het doel bleef om deze tv’s naar de mensen thuis te krijgen, iets dat Dimenco met deze Kickstarter-campagne wil bewerkstelligen.

Nieuw leven

Wij denken dat mensen gewoon niet met een brilletje voor de tv willen zitten, zegt oprichter Maarten Tobias. Wij denken dat dit een heel goede technologie is om 3D weer nieuw leven in te blazen.

Wat je precies krijgt als je het project steunt? Een 3D tv van 39” inch zonder bril, waarop je Full HD kunt kijken in zowel 2D als 3D. Interesse? Dan heb je nog tot 13 juni de tijd om een donatie aan het project te doen. 

Nederlands bedrijf wil brilloze 3D tv voor €899 aan consumenten leveren-16004877

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten