Nederlandse Google Assistant nu ook uit voor iPhone

© CIDimport

Nederlandse Google Assistant nu ook uit voor iPhone

Geplaatst: 3 augustus 2018 - 06:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:32

Redactie ID.nl

De Nederlandse Google Assistant is nu ook uit als iOS-app voor iPhones en iPads. De applicatie was al langer te downloaden voor dit platform maar ondersteunde onze taal nog niet. Daar is sinds vandaag verandering in gekomen.

Vorige week donderdag kreeg de Android-versie van de Google Assistent na lang wachten eindelijk ondersteuning voor de Nederlandse taal. Op Googles eigen besturingssysteem maakt deze onderdeel uit van de standaard Google-app.

Er is daar sprake van een gefaseerde uitrol, waardoor veel Android-gebruikers nog wachten tot ze aan de beurt zijn. iOS-gebruikers kunnen gewoon de losse app downloaden en er meteen mee aan de slag gaan.

Wat kun je met de Nederlandse Google Assistant?

De Google Assistent luistert naar spraakcommando's en biedt daarin veel mogelijkheden. Zo kun je er streamingdiensten mee bedienen, internet-of-things-gadgets (zoals Hue-lampen) aansturen, agenda-afspraken inplannen of het weerbericht opvragen.

Specifiek voor Nederland springen al veel lokale bedrijven op de assistent in. Zo kun je vluchtinformatie opvragen bij KPN, informatie over aanbiedingen vinden bij de MediaMarkt of opvragen waar je pakketje blijft bij PostNL.

Hier vind je meer voorbeelden van wat je met de Google Assistent kunt doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten