Nederlandse ouderen massaal aan tablet 2013-11-04T15:35:40

Microsoft herziet Xbox One DRM-beleid

‘Netflix kost 7,99 euro per maand’

Nederlandse ouderen massaal aan tablet

Nederlandse ouderen massaal aan tablet

Ouderen en jongeren zijn massaal aan de tablet zo blijkt uit cijfers van het GfK. In de groep van 13 tot  17 jaar heeft 39% een tablet, in juni van vorig jaar was dat nog 10%. Ook ouderen (65+) zijn massaal aan de tablet, die lieten ruim een verdubbeling noteren van 15% in juni 2012 tot 33% in juni 2013.

Niet alleen laten de cijfers van tabletgebruik onder 65-plussers een verdubbeling zien, ook het smartphonegebruik ging van 16% naar 32% in één jaar tijd. In totaal zijn er afgelopen jaar een miljoen smartphonegebruikers bijgekomen in Nederland en staat de teller inmiddels op 8 miljoen. Doordat iedereen massaal aan de tablet en smartphone gaan, is het percentage van mensen met drie of meer apparaten (pc, tablet, smartphone) ook meer dan verdubbeld sinds 2011 (56% t.o.v. 24% vorig jaar). Slechts 15% gebruikt thuis één apparaat terwijl dat vorig jaar nog 35% in juni van 2011.

Sociale media

De tablet en smartphone worden vooral gebruikt voor surfen, e-mailen en sociale media. Vooral 50-plussers begeven zich nu vaker op Facebook terwijl de groep tot 35 jaar stabiliseert. In de VS is de trend al te zien dat Facebook onder jongeren aan populariteit verliest omdat het te bewerkelijk is om bij te houden. Twitter en Linkedin laten in Nederland een groei zien van respectievelijk 1 en 2%.

Internetbankieren op tablet en mobiel stijgt

Naast sociale media worden  mobiele apparaten ook steeds vaker ingezet  voor internetbankieren. Momenteel gebruikt 45% hun tablet voor online bankieren, eind 2012 was dat nog 35%. In december van 2012 gebruikte ook 35% van de smartphonegebruikers hun mobieltje voor internetbankieren en dat is inmiddels opgelopen  tot 41%.  Bezoekers van Computer Idee geven nog duidelijk de voorkeur aan de computer voor online bankzaken, ruim de helft laat de mobiele apparaten zelfs helemaal links liggen als het om internetbankieren gaat. 

Internetbankieren doe ik


Vooral via smartphone/tablet

4% (47 stemmen)

Via computer en smartphone/tablet

21.6% (252 stemmen)

Enkel via computer

67.3% (786 stemmen)

Ik doe niet aan internetbankieren

7.1% (83 stemmen)


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord