Nederlandse providers doen ook aan NL-Alert op nieuwe iPhones

© CIDimport

Nederlandse providers doen ook aan NL-Alert op nieuwe iPhones

Geplaatst: 3 oktober 2013 - 06:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:09

Redactie ID.nl

Het Nederlandse alarmeringssysteem NL-Alert werkt op de nieuwste iPhones van alle mobiele providers in ons land. De noodmeldingen zijn al geïntegreerd in Apple’s nieuwste mobiele besturingssysteem iOS 7 en nu hebben ook de belangrijkste providers zich aangesloten.

De Nederlandse providers KPN, Vodafone, T-Mobile, Ben, Simpel, Telfort en Hollandsnieuwe hebben aangekondigd dat ze de alarmeringen van NL-Alert gaan ondersteunen. De providers zijn inmiddels getest. Kleinere providers als Albert Heijn Mobiel moeten eerst goedkeuring van Apple krijgen om ook ondersteuning voor NL-Alert te gaan bieden.

Wie een iPhone bezit die jonger is dan de iPhone 4S kan geen gebruik maken van NL-Alerts. Dit is opvallend, want de iPhone 4 kent ook ondersteuning voor iOS 7. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid kan Apple niet mededelen waarom de iPhone 4 is uitgesloten.

Nieuwe test op 4 november

Volgende maand vindt een nieuwe test van NL-Alert plaats, die meer omvang heeft gekregen met de ondersteuning van de iPhone. Eerdere tests van het noodmeldingensysteem mislukten door problemen bij de telecomproviders. Het volgende controlebericht moet op 4 november om 12.00 uur verstuurd worden. Heb je een iPhone en wil je ook gebruik maken van NL-Alert? Je kunt de noodmeldingen activeren in de instellingenmenu van iOS 7 onder de knop ‘Noodmeldingen’ in het Berichtencentrum.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten