‘Nederlandse smartphonegebruikers zijn Wi-Fi-verslaafd’

© CIDimport

‘Nederlandse smartphonegebruikers zijn Wi-Fi-verslaafd’

Geplaatst: 20 november 2013 - 13:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:49

Redactie ID.nl

De meerderheid van de Nederlanders surft op het internet met zijn smartphone, maar liever via Wi-Fi dan via het mobiele internet. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Deloitte. De zakelijke dienstverlener stelt dat Nederlanders het vaakst internetten via Wi-Fi en het minst via het mobiele netwerk, vergeleken met een aantal andere landen.

Zoeken naar gratis Wi-Fi blijkt onze nieuwe nationale volkssport. Volgens Deloitte verloopt 75 procent van de internetsessies op mobiele apparaten in Nederland via het draadloze Wi-Fi-internet en slechts 21 procent via 3G of 4G. In Finland is deze verhouding bijna omgekeerd: daar maakt 33 procent gebruik van Wi-Fi en internet 62 procent via 3G en 4G.

‘Nederlandse smartphonegebruikers zijn Wi-Fi-verslaafd’-15748366

© CIDimport

Afbeelding: internetgebruik Wi-Fi versus 4G en 3G (Deloitte).

Ruim vier gadgets per Nederlander

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt bovendien dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 4,3 mobiele apparaten bezit. Per huishouden komt dit neer op zo’n negen apparaten, naar verwachting niet alleen smartphones, maar ook muziekspelers, draagbare spelcomputers, laptops en digitale camera’s. Laptops hebben bovendien weinig last van de opkomst van tablets, want beide categorieën blijven populair, stelt Deloitte tot slot.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten