Nederlandse uitgever komt met 'Spotify voor e-boeken'

© CIDimport

Nederlandse uitgever komt met 'Spotify voor e-boeken'

Geplaatst: 28 augustus 2014 - 06:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:50

Redactie ID.nl

De Nederlandse uitgevers Veen Boosch & Keuning en Dutch Media hebben een abonnementendienst voor e-boeken gepresenteerd. Het concept, genaamd 'Elly's Choice', wordt gepresenteerd als een soort 'Spotify voor e-boeken', maar met een paar verschillen. Voor 3 euro per maand krijgen abonnees 10 boeken per maand.'

In tegenstelling tot de echte Spotify kunnen abonnees van Elly's Choice niet onbeperkt kiezen wat zij willen lezen. In plaats daarvan krijgen zij 10 titels toegestuurd die uitgekozen zijn door 'een redactieraad met experts uit de branche'.

Nederlandse schrijvers

Het gaat daarbij om boeken van bekende Nederlandse schrijvers, zoals Saskia Noort, Herman Koch en Nicci French. Gebruikers krijgen voor 2,99 per maand 10 boeken op hun tablet of e-reader zetten, maar het is niet duidelijk of dat met een speciale app gaat en of de boeken op het apparaat blijven staan.

Ambitieus

De uitgever is ambitieus - Elly's Choice verwacht binnen enkele jaren 'honderdduizenden abonnees'. Met een dergelijke dienst hoopt de uitgever dat mensen weer gaan betalen voor e-boeken. Die industrie wordt nu overspoeld door piraterij, omdat er eigenlijk amper goede manieren bestaan om legaal boeken te kopen voor tablets en e-readers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten