Nederlandse vrouwen meest fanatieke online gamers

© CIDimport

Nederlandse vrouwen meest fanatieke online gamers

Geplaatst: 12 maart 2008 - 13:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 19:22

Redactie ID.nl

Vrouwen in Nederland zijn grotere game fanatici in vergelijking met vrouwen in Frankrijk, Duitsland en Engeland. In Nederland heeft 85% van de vrouwen wel eens een spelletje via internet gespeeld. Dat is iets meer dan Engelse (79%), Franse en Duitse vrouwen (75%). Ook spelen Nederlandse, gamende vrouwen gemiddeld het langst: maar liefst 38% speelt langer dan drie uur per week.

Vrouwen in Nederland zijn grotere game fanatici in vergelijking met vrouwen in Frankrijk, Duitsland en Engeland. In Nederland heeft 85% van de vrouwen wel eens een spelletje via internet gespeeld. Dat is iets meer dan Engelse (79%), Franse en Duitse vrouwen (75%).

Ook spelen Nederlandse, gamende vrouwen gemiddeld het langst: maar liefst 38% speelt langer dan drie uur per week. Ter vergelijking: in Duitsland leeft 34% van de gamende vrouwen zich meer dan 3 uur per week uit, in Engeland is dit 26% en in Frankrijk speelt slechts 23% zo veel. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in 2007 en 2008, in opdracht van online gaming website Zylom.

Franse en Duitse vrouwen zijn wel veel eerlijker tegen vrienden en familie over hun online gamegedrag dan Nederlandse en Engelse vrouwen. Deze laatste groep houdt het online gamen het vaakst geheim voor vrienden en familie met respectievelijk 17% en 11%. Franse en Duitse dames zijn het meest open, iedereen is op de hoogte van hun online spelletjes gedrag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten