Negatieve tweets zijn slecht voor je hart

© CIDimport

Negatieve tweets zijn slecht voor je hart

Geplaatst: 26 januari 2015 - 10:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:31

Redactie ID.nl

Mensen die negatieve Twitterberichten lezen hebben een groter kans te sterven aan een hartaanval. Die opmerkelijke conclusie blijkt uit een onderzoek onder 13000 Amerikaanse gemeenten en 146 miljoen tweets.

Daarover schrijft Ars Technica vandaag. De onderzoekers analyseerden de tweets op basis van bijvoorbeeld scheld- en vloekwoorden, alsook woorden met een negatieve lading als 'jaloers,' 'haat' en 'uitgeput.' In gemeenten waar die woorden veel op Twitter worden geslingerd, is een overeenkomst te zien in het aantal doden door hartklachten.

Voorspellen

Daarbij moet er wel een slag om de arm worden gehouden, omdat mensen die Twitter gebruiken over het algemeen jonger zijn dan de latere leeftijd waarop hartfalen vaker voorkomen. Desondanks kunnen negatieve tweets beter de kans op hartklachten voorspellen dan klassieke oorzaken als roken en overgewicht, aldus de wetenschappers. 

Opvallend genoeg lopen vooral de mensen die de tweets lezen extra risico, terwijl de personen die de hatelijke tweets in eerste instantie plaatsen er minder last van ondervinden.

Negatieve tweets zijn slecht voor je hart-15824130

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten