Neppe 'blue screen of death' ingezet als ransomware 2015-07-22T11:22:14

Hoe zet je Googles locatiegegevens uit in Android?

Hackers brengen auto draadloos tot stilstand op snelweg

Neppe 'blue screen of death' ingezet als ransomware

Neppe 'blue screen of death' ingezet als ransomware

Beveiligingsfirma Malwarebytes waarschuwt voor kwaadwillenden die computers infecteren met een neppe 'blue screen of death'. Een scherm dat erg lijkt op hetgeen je ziet bij een crash van je pc, wordt voor oplichterspraktijken ingezet.

Windows-gebruikers die met de malware zijn besmet, krijgen om de haverklap zo'n scherm te zien. Het lijkt erg op een normaal blauw scherm, met het verschil dat je er op wordt doorverwezen naar een schimmige site en een telefoonnummer.

Trap je daar in, dan ben je volgens Malwarebytes nog verder van huis. De persoon aan de andere kant van de lijn laat je TeamViewer downloaden, waarna diegene de controle over je computer heeft. Daarna wordt er nog meer troep gedownload. 

Rekening

Om je computer weer op orde te krijgen, krijg je daarnaast een rekening van honderden euro's om de oren. Uiteraard dien je daar niet in te trappen en voorkom je dit soort problemen (hopelijk) door je antivirus-software up-to-date te houden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord