Nest-thermostaat werkt nu samen met koelkasten en slimme lampen

© CIDimport

Nest-thermostaat werkt nu samen met koelkasten en slimme lampen

Geplaatst: 5 januari 2015 - 08:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:42

Redactie ID.nl

Je slimme Nest-thermostaat wordt binnenkort nog een stukje slimmer, want het apparaat werkt sinds vandaag ook samen met allerlei andere domotica. Zo werkt de thermostaat nu samen met de Hue-lampen van Philips, en met diverse koelkasten en wasmachines.

Je kunt de slimme thermostaat nu koppelen aan een hele rits andere slimme apparaten, zoals koelkasten en wasmachines.

Aanwezigheidssensor

De Nest-thermostaat en de slimme Nest-rookmelder Protect kunnen meer dan alleen de temperatuur regelen. De apparaten hebben namelijk ook bewegingssensoren om te kijken of de gebruiker thuis is of niet. Dat kan worden gekoppeld aan een koelkast - die kan dan bijvoorbeeld op de energiebesparende stand als de gebruiker niet thuis is.

Hue-lampen

Ook werkt de rookmelder nu samen met de slimme Hue-lampen van Philips. Zodra Nest Protect brand of koolmonoxide detecteert, gaan dan de lampen rood knipperen. Zo kan ook een telefoon worden gekoppeld aan de Protect, waardoor die automatisch het alarmnummer belt bij tekenen van koolmonoxide.

In totaal werkt de Nest-apparatuur nu met 15 nieuwe partners. De apparaten werken samen via het 'Works With Nest'-programma, een setup waarbij andere fabrikanten zich kunnen aanmelden om samen te werken met Nest.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten