Netflix-abonnement wordt weer duurder 2017-10-06T10:06:02

Synfig Studio: animatie maken

'BlackBerry Motion bezit geen fysiek toetsenbord'

Netflix-abonnement wordt weer duurder

Netflix-abonnement wordt weer duurder

Een Netflix-abonnement wordt weer wat duurder, nadat de prijzen vorig jaar ook al lichtjes stegen. Nieuwe abonnees betalen de nieuwe prijzen meteen, voor bestaande abonnees gelden de verhoogde tarieven vanaf december.

Een gewoon Netflix-abonnement kost je zo’n 10 euro per maand. Na de prijsverhoging wordt een euro bij de maandprijs opgeteld. Dezelfde prijsverhoging geldt voor het ultra-HD abonnement, dat 14 euro per maand gaat kosten in plaats van 13. Het SD-abonnement, waarbij je alleen in lagere resolutie op een enkel scherm kunt kijken, blijft hetzelfde kosten: 8 euro per maand.

De nieuwe tarieven gelden al voor wie zich nu inschrijft. Bestaande abonnees krijgen naar verwachting op 19 oktober een e-mail waarin de prijsverhoging wordt aangekondigd. Abonnees hebben vervolgens een maand bedenktijd voordat het hogere tarief ingaat.

Gevoelig moment

De prijsverhoging wordt naar verwachting doorgevoerd zodat Netflix meer speelruimte heeft om te investeren in eigen films en series, zoals House of Cards en Stranger Things. De prijsverhoging komt echter ook op een gevoelig moment: onlangs heeft de rechter bepaald dat The Pirate Bay geblokkeerd moet worden door providers wegens auteursrechtenschending.

Tegenstanders van dit verbod wijzen hiervoor vaak naar legale diensten als Netflix. Ondanks dat legaal aanbod aantoont de beste piraterijbestrijder te zijn, kunnen diensten als Netflix zich niet als alternatief onderscheiden vanwege tekortschietend aanbod en versplintering van het aantal online videodiensten. Deze prijsverhoging kan het aanbod van Netflix ten goede komen, maar leidt tot nog minder toegankelijkheid door zijn prijs en exclusiviteit in eigen shows.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord