'Netflix eind dit jaar offline te bekijken'

© CIDimport

'Netflix eind dit jaar offline te bekijken'

Geplaatst: 24 juni 2016 - 10:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:39

Redactie ID.nl

We wachten er al heel lang op, de mogelijkheid om Netflix-video's op te slaan voor offline gebruik. Vanaf eind dit jaar zou die optie er ook daadwerkelijk zijn, zo gaan de geruchten.

Hoewel Netflix keer op keer de boot heeft afgehouden, lijkt de streamingdienst dit jaar toch te zwichten onder druk van concurrenten. Een dienst als Amazon Prime laat gebruikers video's downloaden voor offline gebruik, zodat ze daarna zonder internet te bekijken zijn. Ook YouTube Red biedt die optie aan. Netflix werkt vooralsnog echter alleen via een internetverbinding.

De nieuwe plannen zijn aan het licht gekomen via Dan Taitz, topman bij Penthera - een bedrijf dat zich specialiseert in het downloaden van video's naar mobiele apparaten. Tegen de site Lightreading zegt Taitz dat de plannen van Netflix 'in de streamingbusiness geen geheim meer zijn'.

Misschien niet alles

Daarmee is overigens nog niet gezegd dat het hele Netflix-aanbod te downloaden zou zijn. De uitgevers van film en series moeten daar wel toestemming voor geven. Mocht Netflix het doorzetten, dan is het aannemelijk dat Netflix Original-series er wel deel van uitmaken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten