Netflix gaat streaming video's in vliegtuigen verbeteren

© CIDimport

Netflix gaat streaming video's in vliegtuigen verbeteren

Geplaatst: 26 september 2017 - 08:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:48

Redactie ID.nl

Netflix wil de kwaliteit van streaming video's tijdens vluchten verbeteren en gaat daarvoor samenwerken met een aantal vliegmaatschappijen.

Bij een aantal vliegmaatschappijen is het mogelijk om Netflix tijdens een vlucht te kijken. De basis voor het soepel kunnen bekijken van de streams is een betrouwbaar netwerk. Netflix gebruikt allerlei zelfontwikkelde codecs om met zo min mogelijk data een goede videokwaliteit te kunnen garanderen. Die techmologie stelt Netflix nu ook beschikbaar voor vliegmaatschappijen, zodat zij hun netwerk daar op kunnen aanpassen.

Minder bandbreedte

Vanaf 2018 worden door Netflix nieuwe technieken toegepast, waarmee vliegmaatschappijen tot zo'n 75 procent kosten voor de breedbandverbinding kunnen besparen. Dataverkeer in een vliegtuig is relatief duur, omdat gebruik wordt gemaakt van prijzige satellietverbindindgen. Die kosten worden niet altijd direct verhaald op de passagiers, maar sommige reizigers kunnen wel een internet- of Neftlix-abonnement tijdens de vlucht afnemen. Met de nieuwe technieken wordt het voor reizigers en vliegmaatschappijen goedkoper om tijdens de vlucht streaming media aan te bieden.

In 2015 sloot Netflix ook al een dergelijke deal met Virgin America en Virgin Australia, Quantas en AeroMexico. Het bedrijf hoopt dat er in 2018 meer vliegmaatschappijen willen samenwerken, maar Netflix noemt geen specifieke maatschappijen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten