Netflix geeft Twitter-melding bij nieuwe aflevering

© CIDimport

Netflix geeft Twitter-melding bij nieuwe aflevering

Geplaatst: 8 december 2014 - 07:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:54

Redactie ID.nl

Netflix experimenteert met een nieuwe functie, waarbij je via Twitter een bericht krijgt als de volgende aflevering van je favoriete serie online staat.

Dat ontdekte een gebruiker die waarschijnlijk in een bèta-programma zit. Netflix experimenteert vaker met kleine groepen gebruikers.
 

SPOTTED: "tweet me a reminder" interesting use of Twitter by

-

 

Mention

Uit de functie blijkt dat Netflix een herinnering stuurt via Twitter, wat je kunt koppelen aan je Netflix-account. Je krijgt dan een mention als een nieuwe aflevering van bijvoorbeeld Marco Polo online staat.

 

 

Account

De tweets komen binnen vanaf het Twitter-account van de serie die je volgt. In het voorbeeld komt de tweet bijvoorbeeld van @MarcoPoloMP, het account van de originele serie van Netflix. Binnenkort moeten, volgens Netflix, ook andere series worden toegevoegd aan de Twitter-functie.

 

 

Cards

Het experiment werkt via speciale Twitter Cards, speciale kaartjes die door ontwikkelaars in een tweet te zetten zijn. Zo kun je je met één klik inschrijven voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Je moet voor de experimentele functie wel eerst je Twitter-account koppelen aan je Netflix-account.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten