Netflix komt eind dit jaar naar Nederland

© CIDimport

Netflix komt eind dit jaar naar Nederland

Geplaatst: 19 juni 2013 - 08:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:46

Redactie ID.nl

De videodienst Netflix komt eind dit jaar naar Nederland. Dit heeft het Amerikaanse bedrijf vanmorgen aangekondigd. Nederland wordt het zevende Europese land waar Netflix actief zal zijn. De exacte datum van lancering is nog niet bekendgemaakt.

Vanaf het eind van dit jaar kunnen Nederlandse kijkers Hollywood-films, Amerikaanse series en Nederlandse films en tv-series bekijken bij Netflix. Deze online-videodienst is een van de grootste video-aanbieders van de Verenigde Staten. Bij Netflix kan voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en tv-series worden gekeken via internet. De Amerikanen betalen hiervoor 8 dollar per maand. Deze dienst is vergelijkbaar met wat Spotify doet met muziekstreams.

Populair in de VS

In de Verenigde Staten is Netflix zeer populair, meldt de NOS. Zo populair dat de dienst soms verantwoordelijk is voor meer dan een derde van al het Amerikaanse internetverkeer. Het bedrijf produceert nu zelfs zijn eigen tv-series. Uiteraard zijn deze als eerste op internet te zien, en niet meer op de ouderwetse beeldbuis. Voorbeelden van deze series zijn House of Cards en Arrested Development.

De Nederlandse concurrenten van Netflix zijn momenteel onder andere Pathé Thuis en Ximon.nl. Je zou denken dat de concurrentie deze nieuwe grote aanbieder met angst en beven tegemoet zien. Maar niets is minder waar. Zij zeggen de komst van Netflix zelfs aan te moedigen, omdat dit de markt voor online-videodiensten een nieuwe impuls zou kunnen geven.

[Update 25--07-2013: Naar verluidt komt de dienst al op 1 oktober beschikbaar in Nederland]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000