Netflix niet bang voor Apple en Disney

© CIDimport

Netflix niet bang voor Apple en Disney

Geplaatst: 17 april 2019 - 06:12

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:35

Redactie ID.nl

Met de komst van Apple TV+ en Disney+ in het verschiet, verwacht je wellicht dat het zweet bij Netflix al uitbreekt. Concurrentie erbij van twee van de machtigste merken ter werelden. Toch ziet de streamingdienst de toekomst juist met vertrouwen tegemoet.

Netflix maakt zich nog geen zorgen omdat het platform als kool blijft groeien, blijkt uit de meest recente cijfers. Wereldwijd zijn er nu 148 miljoen abonnees, 23 miljoen meer dan een jaar geleden. 9,6 miljoen daarvan sloten ergens in de afgelopen drie maanden hun Netflix-abonnement af, wat meer is dan de 8,9 miljoen dat het bedrijf eerder voorspelde.

Naast elkaar

In een nieuw rapport richt Netflix zich op zijn aandeelhouders om zorgen rond Apple TV+ en Disney+ weg te nemen. Volgens de firma kunnen de drie diensten prima naast elkaar bestaan, omdat ze elk unieke films en series te bieden hebben. Er wordt alleen niet ingegaan op de vraag of kijkers het wel zien zitten om voor meerdere streamingdiensten tegelijk te betalen.

Lees ook: Waarom Apple TV+ een aanwinst kan zijn in Nederland (PCM)

Verschuivingen

Hoewel de diensten van Apple en Disney pas later dit jaar lanceren, zijn de effecten voor Netflix-klanten wel al zichtbaar. Zo zijn veel Disney-films inmiddels niet meer beschikbaar. Star Wars- en Marvel-films vind je niet meer op Netflix, omdat die straks exclusief bij Disney+ te vinden zijn. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten