Netflix nu ook gebruiksvriendelijker voor blinden

© CIDimport

Netflix nu ook gebruiksvriendelijker voor blinden

Geplaatst: 15 april 2015 - 08:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:47

Redactie ID.nl

Netflix rolt een nieuwe feature uit in Amerika. Blinden kunnen nu naar audio-geluiden luisteren waarin uitleg wordt gegeven over wat er zich afspeelt op het scherm.

Netflix’ eigen serie

ging afgelopen week van start. De serie gaat over een blinde superheld en is in dit geval dus erg toepasselijk. Volgens Netflix krijgen blinde gebruikers allerlei uitleg over de emoties op de gezichten van personages of hoe de kleren eruit zien.

Blinde gebruikers

Mede op aandringen van Dardevil-fans kwam Netflix met dit idee. Blinde gebruikers van Netflix probeerde al langer Netflix te overtuigen rekening te houden met blinden. Tegenstanders zeiden dat audio-uitleg teveel geld zou kosten maar volgens de woordvoerder zou het helemaal niet zoveel kosten. Het zou zelfs een schijntje zijn in vergelijking met het budget van een hele serie.

Oh Netflix, you so cool. They're making Daredevil available to the blind

-

House of Cards

Tot nu toe is alleen Dardevil bij dit project betrokken. Netflix probeert het nu uit te bouwen naar andere series. House of Cards, Orange Is The New Black en Marco Polo worden zo snel mogelijk ook voorzien van audio-uitleg.

Ook bij films en series straks?

Netflix pleit er nu ook meer voor om bij films en series rekening te houden met blinden. Niet alleen bij Netflix producties maar ook bij andere films en series. Op dit moment vindt er overleg plaats tussen filmstudio’s en gebruikers, over in hoeverre dit gerealiseerd kan worden. Netflix kondigde al aan dat het bezig is om de nieuwe feature beschikbaar te maken voor meerdere talen. Wanneer de audio-uitleg in het Nederlands te beluisteren is, is nog niet bekend. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten