Amerikaanse Netflix kijken met VPN blijft gewoon mogelijk

© CIDimport

Amerikaanse Netflix kijken met VPN blijft gewoon mogelijk

Geplaatst: 5 januari 2015 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:41

Redactie ID.nl

Als je graag het Amerikaanse Netflix-aanbod kijkt, dan hoef je voorlopig niet bang te zijn dat dat geblokkeerd wordt. Deze week doken geruchten op dat de video-streamingdienst VPN's blokkeerde, zodat mensen niet meer om de regio-blokkade heen zouden kunnen. Netflix zegt nu dat het niet actief optreedt tegen VPN-gebruikers en dat dat voorlopig ook niet gaan gebeuren.

De streamingdienst benadrukt tegenover Engadget dat het “geen verandering” aanbrengt in zijn beleid om gebruikers van VPN’s te straffen.
 

Paniek

De aankondiging van TorrentFreak veroorzaakte paniek bij een hoop gebruikers van deze VPN’s. De site meldde namelijk dat Netflix vanaf nu actief gaat optreden tegen deze gebruikers. Dit baseerde de site op een groeiend aantal foutmeldingen onder de Netflix-gebruikers die gebruik maken van bepaalde VPN's. TorGuard is één van deze VPN’s en daar heeft men de laatste maand steeds meer foutmeldingen waargenomen van Netflix. “We hebben dit soort foutmeldingen nog niet eerder gezien” beaamt Ben van der Pelt van TorGuard.
 

Verschillend aanbod

Doordat grote studio’s vaak te maken hebben met verschillende rechten per land, varieert het aanbod van Netflix ook per land. Het Amerikaanse aanbod verschilt daarom aanzienlijk van bijvoorbeeld het Nederlandse aanbod. Daarom gebruiken steeds meer (Nederlandse) Netflix-abonnees een VPN of een add-on zoals Hola.|

De groeiende populariteit is een doorn in het oog van de entertainmentindustrie, die maar al te graag een blokkade van VPN's zien. Andere streamingdiensten zoals Hulu treden al actief op tegen VPN's.

Over de oorzaak  van de foutmeldingen heeft Netflix (nog) geen uitspraak gedaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten