Netflix test duurder Ultra-abonnement

© CIDimport

Netflix test duurder Ultra-abonnement

Geplaatst: 4 juli 2018 - 05:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:40

Redactie ID.nl

Netflix test een duurdere abonnementssoort: Ultra. Opvallend genoeg lijken juist huidige Premium-leden daarvan de dupe te worden, omdat die op functies gaan inleveren waar ze inmiddels gewend aan zijn.

Daarover schrijven verschillende websites, waaronder Tweakers. Huidige Premium-gebruikers betalen nu 13,99 euro per maand en kunnen daarmee op vier apparaten tegelijk streamen, met ondersteuning voor 4K en HDR. Die optie verhuist mogelijk naar het Ultra-abonnement, dat 16,99 per maand kost. 

Dag HDR

Premium-leden kunnen dan nog maar op twee apparaten tegelijk streamen en verliezen tevens de HDR-functie. Vooralsnog lijkt dit alleen te gelden voor nieuwe abonnees en niet bestaande. Ook is nog niet zeker of Netflix de plannen definitief doorzet, eind vorig jaar kwam de streamingdienst ook al met een prijsverhoging.

Netflix test duurder Ultra-abonnement-15788319

© CIDimport

Update: Intussen heeft Netflix bevestigd dat het bedrijf aan het kijken is naar de prijs. Hierbij benadrukt Netflix dat er wordt gekeken naar verschillende prijspunten en features om na te gaan hoe consumenten Netflix waarderen, en dat niet iedereen deze test aangeboden krijgt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten