Netflix verhoogt prijs van ultra-hd-abonnement met 30%

© CIDimport

Netflix verhoogt prijs van ultra-hd-abonnement met 30%

Geplaatst: 13 oktober 2014 - 05:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:27

Redactie ID.nl

Netflix verhoogt de prijs van zijn abonnement voor ultra-HD-content met ruim 30%. Gebruikers betalen nu niet 8,99 per maand, maar 11,99.

Het standaard-abonnement voor Netflix kostte tot nu toe 8,99. Daarvoor krijgen zij een 'normaal' HD-aanbod. Er is ook een goedkoper aanbod van lagere kwaliteit streams.

Voor nieuwe abonnees

Als je al een Netflix-abonnement hebt, hoef je je overigens geen zorgen te maken, want daarvan blijft de prijs voorlopig hetzelfde. Die wordt op 12 augustus 2016 verhoogd. Voor nieuwe abonnees stijgt de prijs wel. De prijsverhoging is wat stiekempjes doorgevoerd, maar de website HD Guru ontdekte het en kreeg bevestiging van Netflix.

Aanbod valt tegen

Het nieuwe, duurdere abonnement kan bepaalde series en films in 4K-resolutie streamen, al valt het aanbod van die content nog vies tegen. Op dit moment is alleen de door Netflix zelf geproduceerde serie House Of Cards in 4K te kijken, net als de populaire serie Breaking Bad, maar daar houdt het aanbod van hoge kwaliteit dan ook een heel eind op. Bovendien moeten gebruikers ook een tv of computer hebben waarmee ze 4K kunnen streamen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten