Netflix waarschijnlijk vanaf 11 september in Nederland

© CIDimport

Netflix waarschijnlijk vanaf 11 september in Nederland

Geplaatst: 22 augustus 2013 - 07:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:25

Redactie ID.nl

Op 11 september is een Netflix-persbijeenkomst en het is waarschijnlijk dat vanaf die dag de video-on-demand-dienst ook live zal gaan. Momenteel wordt er al Nederlandse content toegevoegd aan Netflix.

Netflix is in de VS enorm populair en biedt een prima alternatief tegen het illegaal downloaden van films (in Nederland niet illegaal maar elders wel). We wisten al dat de dienst ook naar Nederland komt maar er is nog geen officiële datum gegeven. Het lijkt in ieder geval nu waarschijnlijk dat het 11 september (of niet veel later) in Nederland beschikbaar komt.

Netflix aanbod

Of de dienst hier net zo populair wordt, zal vooral afhangen van het aanbod. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend welke Amerikaanse series wij hier in Nederland allemaal kunnen kijken. Nederlandse films zoals Alles is Liefde, De hel van ’63 en de Kameleon-films werden al gespot op Netflix (via VPN kan er al Netflix worden bekeken). Door rechtenkwesties is het onwaarschijnlijk dat wij in Nederland een vergelijkbaar aanbod zullen krijgen als de Amerikaanse gebruikers. Populaire series als Games of Thrones komen waarschijnlijk niet beschikbaar door rechtenkwesties. Illegaal downloaden van die serie wordt door de maker in ieder geval als een compliment beschouwd. 

Netflix Nederland

Netflix is al in zes Europese landen beschikbaar en Nederland zou op 11 september het zevende land kunnen worden. Naar verluidt gaat de dienst zo’n 7,99 euro per maand kosten. Wie meteen wil weten wanneer Netflix officieel naar Nederland komt, kan zich hier per mail opgeven om bericht te ontvangen wanneer de dienst live gaat.

Netflix waarschijnlijk vanaf 11 september in Nederland-16218175

© CIDimport

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten