‘Netflix wil investeren in livestreaming’ 2022-06-15T09:21:02

Gratis muziek voor je video’s

Steam Deck ontvangt eindelijk Windows-audiodrivers

‘Netflix wil investeren in livestreaming’

‘Netflix wil investeren in livestreaming’ Bron: Netflix

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan wil videostreamingdienst Netflix investeren in een nieuw onderdeel: livestreaming.

Omdat cabaretiers het redelijk goed doen op het platform, wil Netflix naar verluidt zich aanvankelijk concentreren op het aanbieden van liveshows in de vorm van stand-up comedy.

Maar daar blijft het niet bij. Netflix geeft zichzelf tevens de ruimte andersoortige live content te presenteren, zoals reünieshows en shows waarin je live kunt stemmen op kandidaten.

Netflix en livestreaming

Voorlopig lijkt echter de aandacht uit te gaan naar comedians en cabaretiers. Onlangs organiseerde het bedrijf bijvoorbeeld nog het Netflix is a Joke-festival. Dat evenement vond plaats in Los Angeles in de Verenigde Staten en duurde enkele dagen.

Gedurende het festival traden meer dan 130 cabaretiers op, waaronder Ali Wong, Bill Burr, Jerry Seinfeld en John Mulaney. Nu kunnen we van de zomer enkele comedyspecials verwachten van de dienst, met opnames van dit grote evenement. Maar in de toekomst kan Netflix dergelijke content ook meteen live uitzenden, mochten de plannen doorgaan.

Concurrenten van Netflix investeren al in deze functie. Denk dan aan bijvoorbeeld Disney+, dat onlangs live de Academy Awards uitzond. Of dit de negatieve spiraal van Netflix tegengaat, dat onlangs abonnees verloor, dat moet de tijd ons leren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord