Netscape-oprichter komt met nieuwe sociale browser

© CIDimport

Netscape-oprichter komt met nieuwe sociale browser

Geplaatst: 8 november 2010 - 12:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:34

Redactie ID.nl

RockMelt is de naam van een nieuwe browser die zich vooral onderscheid op het gebied van social media.

RockMelt is de naam van een nieuwe browser die zich vooral onderscheid op het gebied van social media. De browser is opgebouwd rond Facebook, draait op Chromium en is door een van de oprichters van Netscape ontwikkeld.

Omdat de browser is opgebouwd rond Facebook (je dient ook via Facebook in te loggen) is het eerder een sociale netwerk-browsers en wordt het ook wel de Facebookbrowser genoemd. De browser is afgelopen weekend als beta (enkel op aanvraag) beschikbaar gekomen. De motor van de browser is de opensource variant van Chrome: Chromium. Het heeft daardoor qua uiterlijk en snelheid veel weg van Chrome.

De browser is gericht op het delen van content via verschillende netwerken maar ook voor het bijhouden van belangrijke sites. Automatisch wordt er bijvoorbeeld gemeld als een website nieuwe updates heeft, net als dit gebeurt voor Twitter- en Facebook-profielen.

Alle sociale netwerkfuncties worden bij het aanklikken met een pop-up over de browser heen gelegd. Onder deze functies vinden we een speciale deelknop waarmee eenvoudig content (zoals een linkje naar een webvideo) gedeeld kan worden met sociale contacten. De browser draait zowel onder Windows als Mac OSX.

De beta kan op aanvraag worden gedownload. Ook kunnen gebruikers van RockMelt drie andere Facebook-gebruikers uitnodigen. Een kort filmpje is

te bekijken.

[Via Webwereld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten