Netsky.P-virus lijkt onuitroeibaar 2013-10-10T14:33:51

Engelse Wikipedia bereikt het miljoen

Gratis WK kijken in HD-kwaliteit

Netsky.P-virus lijkt onuitroeibaar

Netsky.P-virus lijkt onuitroeibaar

Altijd interessant, lijstjes. Zo heeft CleanPort een overzicht gemaakt van het virusleed waar we in februari door geteisterd werden. Opvallend: bovenaan staat een virus dat al bijna twee jaar oud is!Op de Top 10 lijst van virussen staat Netsky.P met stip bovenaan. Netsky.P is goed voor 29 % van het totale aantal virussen in de maand februari.

Altijd interessant, lijstjes. Zo heeft CleanPort een overzicht gemaakt van het virusleed waar we in februari door geteisterd werden. Opvallend: bovenaan staat een virus dat al bijna twee jaar oud is!

Op de Top 10 lijst van virussen staat Netsky.P met stip bovenaan. Netsky.P is goed voor 29 % van het totale aantal virussen in de maand februari. Daarmee heeft Netsky het Sober-virus van de troon gestoten. Niet alleen deze Netskyvariant leverde problemen op. Ook andere exemplaren zoals Netsky.D en Netsky.Z zijn in de lijst terug te vinden. Het totaalpercentage van de Netsky-varianten gezamenlijk is 34,1 % van het totale aantal virussen. Overigens is de eerste plaats van Netsky.P opvallend. Deze mass-mailer is namelijk inmiddels bijna twee jaar oud en heeft maanden lang op de nummer 1 positie gestaan. Nadat verscheidene andere virussen, zoals W32.Mytob haar hadden verdreven is W32.Netsky.P toch aan een nieuwe opmars bezig. Blijkbaar zijn er wereldwijd nog enorm veel systemen geïnfecteerd met dit virus.

Op de laatste plaats in de Top 10 vinden we My Wife D, ook wel bekend als de Kama Sutra-worm. Deze worm werd vorige maand met veel tam-tam aangekondigd, maar richtte uiteindelijk weinig schade aan. Binnen de Cleanport Top 10 levert-ie slechts 1,8% van het totale aantal virussen op. De complete Top 10 ziet er als volgt uit:

01. Netsky.P (29%)

02. Generic Malware (15,9%)

03. Bagle.DPM328 (15,7%)

04. Phish-Bank Fraud E (6,5%)

05. Bagle.DP@MM (4,9%)

06. Mytob.gen (3,7%)

07. Netsky.D (3,0%)

08. Mytob.B (2,1%)

09. Netzky.Z (2,1%)

10. My Wife.D (1,8%)


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord