Netwerken via LinkedIn loont 2013-11-04T16:40:16

Aanbieders misleidende sms-diensten moeten betalen

PlayStation wordt bioscoop

Netwerken via LinkedIn loont

Netwerken via LinkedIn loont

Het vinden van een baan gaat makkelijker als je veel online connecties hebt bij sociale netwerksites, en dan in het bijzonder in professionele netwerken zoals LinkedIn.

Het vinden van een baan gaat makkelijker als je veel online connecties hebt bij sociale netwerksites, en dan in het bijzonder in professionele netwerken zoals LinkedIn. Mensen met veel online connecties krijgen het vaakst informatie over banen aangeboden via hun netwerk in LinkedIn, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Steeds meer studenten, professionals en recruiters maken gebruik van Sociale Netwerk Sites zoals LinkedIn en Facebook voor het uitwisselen van informatie. Uit het onderzoek blijkt dat 88% van de studenten een Facebook account heeft (tegen 75% niet-managers en 53% managers). Op LinkedIn liggen de verhoudingen juist andersom (49% studenten, 82% niet-managers en 90% van de managers heeft een LinkedIn account).

In het onderzoek is ondermeer gekeken naar het effect van sterke connecties (dat wil zeggen dat er regelmatig contact is, denk aan vrienden of familie) en zwakke connecties (geen intensief contact, bijvoorbeeld oud collega's en studiegenoten). Gebleken is dat het hebben van veel connecties in dit soort netwerken loont, ook al zijn dit ‘zwakke' connecties, met name voor professionals (niet-managers). Managers hebben meer baat bij hun sterke connecties in hun online netwerk. De respondenten die de meeste informatie over banen kregen aangeboden, hadden ook de meeste connecties. Overigens geldt dit alleen voor LinkedIn.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord