Niet alle Nederlanders even vaardig met computer

© CIDimport

Niet alle Nederlanders even vaardig met computer

Geplaatst: 31 januari 2006 - 07:01

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

De meeste Nederlanders gebruiken de computer en internet op een eenvoudige manier. Internetters doen gemiddeld vijf verschillende activiteiten on-line. E-mailen en surfen worden veruit het meest gedaan.

De meeste Nederlanders gebruiken de computer en internet op een eenvoudige manier. Internetters doen gemiddeld vijf verschillende activiteiten on-line. E-mailen en surfen worden veruit het meest gedaan. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week publiceerde.

Het merendeelvan de bevolking gebruikt de computer en het internet voor het doen van eenvoudige handelingen, zoals het bedienen van een muis, het kopiëren en plakken van informatie en het gebruiken van een zoekmachine. Veel minder mensen verrichten complexere handelingen, zoals het comprimeren van bestanden, het gebruiken van eenvoudige formules in een werkblad en het ontwerpen van een webpagina.

Waar we als Nederlanders wél goed in zijn, is on-line shoppen. In 2005 heeft 30% van de Nederlanders minimaal één keer on-line iets gekocht. Dat is fors hoger dan het gemiddelde van de Europese Unie. Dat ligt namelijk op twintig procent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten