Nieuw algoritme zorgt voor dramatische stijging van verwijderverzoeken 2014-11-03T18:24:33

Facebook manipuleerde Amerikaanse verkiezing

Muziek zoals het hoort met de Denon DA-10

Nieuw algoritme zorgt voor dramatische stijging van verwijderverzoeken

Nieuw algoritme zorgt voor dramatische stijging van verwijderverzoeken

Google heeft de laatste weken heel veel meer verwijderingsverzoeken moeten verwerken. Het bedrijf kreeg in de week van 20 oktober bijna 12 miljoen verzoeken binnen om een link uit de zoekresultaten te halen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat Google zijn zoekalgoritme weer heeft veranderd.

Dat ontdekte de website Torrentfreak, dat zich baseert op het transparantierapport van de internetgigant. In een soortgelijke periode krijgt Google normaal zo'n 7 miljoen verzoeken te verwerken.

Nieuw algoritme

Het stijgende aantal verwijderingsverzoeken heeft waarschijnlijk te maken met het nieuwe zoekalgoritme dat Google heeft geïmplementeerd. Het bedrijf plaatst sinds kort websites waarvoor veel verwijderingsverzoeken binnenkomen, lager in de zoekresultaten. Daardoor kan het gebeuren dat bijvoorbeeld torrentsites op zoekplekken terecht komen waar de meeste mensen niet kijken. Dat zou auteursrechtenorganisaties ertoe verleiden veel meer verwijderingsverzoeken in te dienen. Zelfs als de zoekresultaten dan niet worden verwijderd, worden ze wel automatisch slechter vindbaar.

Het aantal verwijderingsverzoeken bij Google stijgt fors. Het bedrijf krijgt nu miljoenen verzoeken per maand om een linkje uit het overzicht te verwijderen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord