Nieuw Gmail-uiterlijk wordt verder uitgerold 2022-07-01T09:09:18

Zwart-witfoto’s inkleuren met Imagecolorizer

Nieuwe HTC-smartphone legt focus op metaverse

Nieuw Gmail-uiterlijk wordt verder uitgerold

Nieuw Gmail-uiterlijk wordt verder uitgerold Bron: Google

Sinds februari rolt Google een nieuw uiterlijk uit voor de e-maildienst Gmail, waar vanaf nu meer mensen mee te maken krijgen.

Het nieuwe design verpakt de verschillende elementen van Spaces, Chat en Meet in een nieuw design, terwijl Gmail an sich meer Material You-designelementen krijgt.

Vanaf nu geldt dat het nieuwe design opt-out is. Mocht je het tegenkomen in je eigen omgeving, dan kun je handmatig terugschakelen naar het oude ontwerp. Voorheen was het nieuwe design opt-in en kon je er voor kiezen om alvast gebruik te maken van dat nieuwe ontwerp.

Nieuw uiterlijk voor Gmail

Over het algemeen verandert de Gmail-ervaring niet aanzienlijk, maar werken sommige dingen voortaan wel net even anders dan je wellicht gewend bent van de dienst.

Voortaan tref je alle losse elementen niet meer aan in het standaardmenu van Gmail. De onderdelen staan in een menu links van die interface, in de vorm van maximaal vier knoppen.

Elk onderdeel (Mail, Spaces, Chat en Meet) heeft z’n eigen knop. Wanneer je op één van de knoppen drukt, dan krijg je toegang tot de opties en onderdelen van die specifieke functie.

Dit moet gebruikers uiteindelijk meer overzicht aanbieden, zonder in te hoeven leveren op functionaliteit. Hoe dan ook, de kans is groot dat je vanaf nu met het nieuwe design te maken krijgt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord