Nieuw insect ontdekt via Flickr

© CIDimport

Nieuw insect ontdekt via Flickr

Geplaatst: 13 augustus 2012 - 11:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:08

Redactie ID.nl

Fotograaf Guek Hock Ping uit Maleisië zette een insect op de gevoelige plaat en zette het vervolgens op Flickr. Hij realiseerde zich niet dat zijn foto er voor zorgde dat er een nieuw insect werd ontdekt.

Entomoloog (insectenkundige) Shaun Winterton kwam de foto online tegen en herkende het insect met de opvallende blauwzwarte markering op de vleugels niet. Hij stuurde de link van de foto door naar collega’s maar ook die tastten in het duister. Hij nam contact op met de fotograaf voor meer informatie maar Guek Hock Ping zei dat hij alleen een foto had gemaakt en verder niets over het insect wist. Een jaar later was het Guek die contact opnam met Winterton. Hij was naar dezelfde locatie teruggekeerd en had een exemplaar weten te vangen. Het insect werd naar Steve Brooks gestuurd van het Natuur Historisch Museum in Londen voor onderzoek.

Brooks concludeerde dat het inderdaad een nieuw insectensoort betrof. Hoewel ‘nieuw’, Brooks wist een vergelijkbaar exemplaar in de collectie van het museum te vinden die daar al tientallen jaren onopgemerkt was gebleven. Het insect kreeg niet de naam van de fotograaf of van Brooks maar wordt vernoemd naar de dochter van Winterton en heet voortaan Semachrysa jade. De namen van Brooks en fotograaf Guek Hock Ping worden wel online genoemd op ZooKeys waar informatie over het nieuwe insect te vinden is.  

Nieuw insect ontdekt via Flickr-16477451

© CIDimport

[Via: The Verge]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten