Nieuw logo voor Windows en vele andere Microsoft-diensten 2019-12-16T10:21:46

Garmin Dash Cam Mini zit niet in de weg

Review: Nacon Revolution Pro Controller 3

Nieuw logo voor Windows en vele andere Microsoft-diensten

Nieuw logo voor Windows en vele andere Microsoft-diensten

Door de decennia heen heeft Microsoft een breed scala aan programma's en diensten uitgebracht, elk met een eigen look. Het bedrijf steekt nu meer dan 100 van de bijbehorende icoontjes in een nieuw jasje.

Het idee erachter is dat de 'software en services' qua uitstraling beter op elkaar aansluiten. Microsoft wil daarmee benadrukken: dit is een Microsoft-product. Er is gekozen voor één huisstijl, namelijk Fluent Design. Die typeert zich door afgeronde hoeken, kleurovergangen (van licht naar donker, bijvoorbeeld) en een subtiel 3D-effect door bepaalde onderdelen van een logo naar de voorgrond te verplaatsen.

Subtiel verschil

Een logo dat eerder al opnieuw werd ontworpen volgens deze regels, was het logo voor de Edge-browser. Bij het vernieuwde Windows-logo zijn de aanpassingen minder rigoureus. Het grootste verschil met het reeds bestaande Windows-icoon is dat het effen blauw vervangen is door vier tinten blauw. Daarnaast zijn de hoeken minder puntig. 

Wanneer de nieuwe icoontjes uitkomen, is niet precies bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord