Nieuw project wil wereldwijd gratis ruimte-wifi 2014-02-19T16:39:06

5 handige tips om niet gehackt te worden

Video - How to: video kantelen in Windows Live Moviemaker

Nieuw project wil wereldwijd gratis ruimte-wifi

Nieuw project wil wereldwijd gratis ruimte-wifi

Een ambitieus project wil over een paar jaar gratis wifi over de hele aardbol verspreiden door het gebruik van honderden minisatellietjes.

Het project, 'Outernet', wil een globaal wifi-netwerk installeren met zogeheten cubesats. 'Gewone' satellieten kosten vaak miljoenen euro's, maar cubesats zijn veel kleiner en goedkoper en daarom aantrekkelijker voor bedrijven om te lanceren. Cubesats werken vooral goed als je er veel lanceert, waardoor ze samen kunnen werken in de ruimte.

'Overal internet'

'Outernet' wil straks honderden van die cubesats gaan lanceren die met elkaar gaan communiceren. Zo kunnen we overal internet naar de aarde brengen. "De prijs van smartphones en tablets daalt ieder jaar, maar toch heeft maar 60% van de wereldbevolking toegang tot internet," meldt de organisatie "In sommige plaatsen, vooral dunbevolkte gebieden, zijn er nog geen zendmasten of kabelinternetverbindingen. Daar willen we verandering in brengen, omdat internet een grondrecht is voor iedereen op aarde."

Gratis

De internetverbinding moet overal ter wereld te ontvangen zijn en gratis worden voor alle gebruikers. In de eerste plaats gaat het alleen om het downloaden van informatie, maar zodra er genoeg geld beschikbaar is en het internet een succes blijkt, moet het ook mogelijk worden ook bestanden te uploaden. De initiatiefnemers kunnen geen indicatie geven over wat het project moet gaan kosten, maar er worden al wel donaties geaccepteerd door particulieren. Binnen een paar maanden moeten de eerste testen plaatsvinden, later dit jaar worden dat ook testen in de ruimte zelf.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord