Nieuwe dodo-expeditie online te volgen

© CIDimport

Nieuwe dodo-expeditie online te volgen

Geplaatst: 22 mei 2006 - 12:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

Op vrijdag 2 juni aanstaande vertrekt een internationaal onderzoeksteam voor een 32-daagse expeditie naar Mauritius. De expeditie is een vervolg op de bijzondere vondst in het najaar van 2005, toen Nederlanders op Mauritius uniek Dodo-materiaal vonden.

Nieuwe dodo-expeditie online te volgen

Op vrijdag 2 juni aanstaande vertrekt een internationaal onderzoeksteam voor een 32-daagse expeditie naar Mauritius. De expeditie is een vervolg op de bijzondere vondst in het najaar van 2005, toen Nederlanders op Mauritius uniek Dodo-materiaal vonden. Doel van de expeditie is een reconstructie te maken van de wereld waarin de Dodo leefde, voordat de westerse mens voet aan land zette op Mauritius en de Dodo uitroeide. Voor deze expeditie is een speciaal internationaal team samengesteld van o.a. archeologen, paleontologen, sedimentologen en palynologen afkomstig van 15 instituten uit verschillende landen, waaronder Nederland.

Aan de expeditie is een website gekoppeld. Op deze site geven de expeditieleden via een weblog dagelijks nieuws uit het veld, worden vondsten meteen gepresenteerd en is fotomateriaal te vinden.Belangstellenden kunnen via de site direct vragen stellen aan deonderzoekers. De site zal gedurende het totale onderzoek, ongeveer 3 jaar, blijvenbestaan en het laatste Dodo-nieuws brengen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten