Nieuwe domein KickassTorrents alweer offline gehaald

© CIDimport

Nieuwe domein KickassTorrents alweer offline gehaald

Geplaatst: 24 april 2015 - 09:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:41

Redactie ID.nl

Slechts een paar uur nadat KickassTorrent aankondigde naar een nieuw domein te zijn gegaan, is de torrentsite alweer offline gehaald. KickassTorrents was sinds donderdagnacht te bereiken op een .im-domein, maar het Britse Isle of Man heeft de site opgedoekt vanwege auteursrechtenschending.

KickassTorrents.im is niet meer te bereiken, dus is de site inmiddels uitgeweken naar een server in Costa Rica. Voorlopig is de site te bezoeken op KickassTorrents.cr.

Zero tolerance

KickassTorrents, of KAT, verplaatste zijn domeinnaam vannacht naar een server of het Isle of Man, een semi-autonoom eiland dat onderdeel is van Groot-Britannië. Het eiland heeft echter een zero tolerance-beleid als het gaat om auteursrechtenschending, dus werd de site meteen offline gehaald.

Costa Rica

De server van KickassTorrents staat nu in Costa Rica, een goede keus om zo'n controversiële site te hosten. Ook een kopie van The Pirate Bay was destijds te vinden op een server van dat land, in de paar maanden dat die offline was gehaald.

KickassTorrents verhuist zijn servers ieder half jaar, juist om te voorkomen dat de domeinnaam offline wordt gehaald door auteursrechtenorganisaties.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten