Nieuwe emoji in 2019: hand-in-hand en mindervaliden

© CIDimport

Nieuwe emoji in 2019: hand-in-hand en mindervaliden

Geplaatst: 10 augustus 2018 - 05:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:30

Redactie ID.nl

Vanaf maart 2019 staan er weer tientallen nieuwe emoji voor de deur, en de eerste selectie daarvan is nu bekend. Naast geinige smileys als een mango en een kangoeroe valt op dat er dit jaar vooral op diversiteit wordt ingespeeld.

Zie bijvoorbeeld de nieuwe hand-in-hand emoji, waarmee je jezelf met je partner kunt uitbeelden. Dat zijn niet enkel een blank mannetje en vrouwtje. Er zijn allerlei huidskleuren te selecteren voor beide figuurtjes en ook het geslacht is aan te passen. Er zijn in totaal 55 combinaties mogelijk. Blank of verschillende tinten donkerder, man/vrouw, man/man of vrouw/vrouw: er zit vast iets voor je tussen.

Stemmen

Ook komen er emoji speciaal voor mindervaliden bij, waar Apple zich eerder al hard voor maakte. Er zijn o.a. smileys voor uit uitbeelden van iemand in een rolstoel, gebarentaal en een blindegeleidehond. Alle bovenstaande voorbeelden maken deel uit van Unicode 12.0. Er moet nog over gestemd worden, dus het kan zijn dat er voor begin volgend jaar nog enkele afvallen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten