Nieuwe kopieerbeveiliging houdt gamepiraten op afstand

© CIDimport

Nieuwe kopieerbeveiliging houdt gamepiraten op afstand

Geplaatst: 5 januari 2015 - 08:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:41

Redactie ID.nl

De nieuwste games zijn vaak al op de dag dat ze uitkomen illegaal te downloaden als gekraakte versie, maar daar lijkt nu verandering in te komen door een nieuw soort kopieerbeveiliging.

Denuvo Anti-Tamper zorgde er onlangs voor dat Dragon Age: Inquisition en Lords of the Fallen wekenlang ongekraakt bleven. Internetpiraten moesten de games daardoor wel zelf kopen, als ze deze graag wilden spelen.

De beveiliging is ontwikkeld door Denuvo, een Australische startup. Verschillende werknemers werkten eerder aan SecureROM, een anti-piraterijmiddel van Sony. De Chinese hackersgroep 3DM is er inmiddels wel al in geslaagd de beveiliging van bovengenoemde games te omzeilen en biedt voor beide dan ook cracks aan.

Langer ongekraakt

"Elke game wordt uiteindelijk gekraakt," legt Denuvo uit aan Eurogamer. "Maar we zien dat het telkens langer duurt voordat het zo ver is." Waar een game met Denuvo Anti-Tamper eerder binnen dertien dagen werd gekraakt, doen internetpiraten er nu al 90 dagen over. 

Omdat de kopieerbeveiliging zo'n succes is, merkt het bedrijf telkens vaker dat uitgevers van computerspellen contact opnemen met Denuvo. Het doel is om internetpiraten zo lang mogelijk op afstand te houden, zodat er weer meer games verkocht worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten