Nieuwe mobiele diensten van Google

© CIDimport

Nieuwe mobiele diensten van Google

Geplaatst: 28 juni 2006 - 06:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:02

Redactie ID.nl

U heeft een gsm, gebruikt Gmail en heeft een geperso-naliseerde homepage bij Google? Da's mooi, want dan kunt u die laatste twee sinds nu ook via de mobiel gebruiken. Om in Gmail te komen, gaan gebruikers via de webbrowser van hun mobiele telefoon naar http://m.gmail.com en loggen ze in op hun Gmail-account, waarbij automatisch gezorgd wordt voor de optimale interface voor elke telefoon.

Nieuwe mobiele diensten van Google

U heeft een gsm, gebruikt Gmail en heeft een geperso-naliseerde homepage bij Google? Da's mooi, want dan kunt u die laatste twee sinds nu ook via de mobiel gebruiken. Om in Gmail te komen, gaan gebruikers via de webbrowser van hun mobiele telefoon naar http://m.gmail.com en loggen ze in op hun Gmail-account, waarbij automatisch gezorgd wordt voor de optimale interface voor elke telefoon. U kunt ook meegezonden foto’s en documenten op de telefoon bekijken (dat laatste is een beetje priegelig, maar enfin) en mensen terugbellen wiens telefoonnummer in hun Gmail-account is opgeslagen. Onze proefpersoon, die een mail probeerde te beantwoorden, moest wel constateren dat dat (nog) niet helemaal vlekkeloos ging.

Ook kan met de gsm de persoonlijke Google startpagina bezocht worden – een startpagina die u helemaal naar eigen interesse kunt ‘pimpen’ met bijvoorbeeld Gmail, naar eigen voorkeur geselecteerde nieuwsberichten, het lokale weer, actuele aandelenkoersen, zelfgekozen RSS feeds enz. De informatie is geoptimaliseerd voor het kleinere scherm en geringere bandbreedte van de meeste mobiele apparaten en wordt in een zodanig format gepresenteerd, dat zo min mogelijk links achtereenvolgens hoeven te worden aangeklikt.

Gebruikers die al een persoonlijke Google startpagina op hun pc hebben aangemaakt, kunnen via de webbrowser van hun mobiele apparaat gewoon naar http://www.google.com gaan, de link naar ‘startpagina’ aanklikken en vervolgens inloggen met de gebruikersnaam en het paswoord van hun Google-account. De eerste keer dat ze daarna met hun telefoon naar google.com gaan, krijgen ze automatisch dezelfde aangepaste content modules te zien als op de internetversie van hun persoonlijke Google startpagina verschijnen.

Meer informatie over Google's mobiele diensten vindt u hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten