Nieuwe Nexus-modellen draaien Android 6.0

© CIDimport

Nieuwe Nexus-modellen draaien Android 6.0

Geplaatst: 30 september 2015 - 06:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:41

Redactie ID.nl

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat Android 5.0 Lollipop (en zijn opvolger 5.1) het nieuwste van het nieuwste waren. Nu staat Android 6.0 al voor de deur en de zojuist onthulde Nexus 5X en Nexus 6P hebben de eer daar als eerste op te draaien.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de 6P het grotere, snellere en duurdere broertje van de 5X dankzij een krachtigere processor en meer werkgeheugen. Maar de smartphones delen dezelfde 12,3 megapixel-camera en hebben beide een vingerafdrukscanner. Google noemt deze de Nexus Imprint en deze scanner onderscheidt zich doordat hij telkens preciezer je vingerafdruk gaat lezen.

Android 6.0

Android 6.0 Marshmallow is niet zo'n grote stap vooruit als de sprong tussen 4.4 KitKat en 5.0 Lollipop, maar toch heeft Google wat belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo is het homescherm horizontaal te kantelen en is je overzicht van apps overzichtelijker gemaakt.

De meest in het oog springende feature is de aanpassing aan app-permissies. Zodra ontwikkelaars hun apps hierop gaan afstellen, kun je straks afzonderlijk bepalen waar een app wel en niet toegang tot mag krijgen. Zo kun je een app bijvoorbeeld wel toegang geven tot je adresboek, maar niet tot je foto's. 

Lees bij onze collega's van PCM wat je nog meer van Androdi 6.0 mag verwachten.

Prijzen

Google brengt de nieuwe Nexus-toestellen in november op de markt. De Nexus 5X kost 479 euro (16 GB) of 529 euro (32 GB) en lanceert op 9 november in Nederland. Van de Nexus 6P is enkel de Amerikaanse prijs nog bekend: 499 dollar. 

Daarnaast kunnen andere fabrikanten Android 6.0 ook aan hun gebruikers aanbieden. Verwacht wordt bijvoorbeeld dat de nieuwste smartphones van Samsung, Sony en HTC en de update krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten