Nieuwe notificaties maken Skype interessant WhatsApp-alternatief

© CIDimport

Nieuwe notificaties maken Skype interessant WhatsApp-alternatief

Geplaatst: 21 augustus 2014 - 07:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:53

Redactie ID.nl

Skype gaat de manier van notificaties aanpassen, waardoor die voortaan maar op één apparaat te zien is. Daarmee wordt de chat-dienst een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor WhatsApp.

Als een gebruiker Skype op meerdere apparaten tegelijk gebruikt, zoals een telefoon én een tablet én een computer, dan kwamen er tot nu toe wel 3 verschillende meldingen binnen. Die kakofonie van geluid wordt nu een heel eind teruggebracht, met een nieuw systeem dat Skype heeft geïmplementeerd.

Alleen melding op actieve apparaat

Daarmee krijgen gebruikers alleen nog maar een melding binnen op het apparaat waar ze op dat moment actief op zijn. De andere apparaten zullen dan automatisch stil blijven. Telefoonmeldingen blijven overigens wel aan staan, zodat de gebruiker Skype-telefoongesprekken altijd nog op kan nemen met de smartphone. Die meldingen zijn wel handmatig uit te zetten via het telefoonmenu.

Chatgesprekken blijven wel wel gesynchroniseerd tussen de apparaten, waar ook de wel/niet-gelezen-status per apparaat wordt aangepast.

Alternatief voor WhatsApp

Met de nieuwe functie wordt Skype een steeds interessanter alternatief voor WhatsApp. Via de chat-functie van Skype kun je ook groepsgesprekken voeren, en foto's en video's versturen. De vele notificaties, die alle apparaten in je huis in één keer liet afgaan bij een bericht, was altijd een vervelende functie van Skype.

De functie wordt de komende dagen uitgerold onder gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten