Nieuwe phishing-truc gebruikt de telefoon

© CIDimport

Nieuwe phishing-truc gebruikt de telefoon

Geplaatst: 10 juli 2006 - 04:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie ID.nl

Sophos waarschuwt voor een nieuw soort phishing-mail die de ontvanger wil aanzetten tot het bellen van een telefoonnummer - waarbij gevraagd wordt naar de kredietkaartgegevens. Deze e-mail, zogenaamd uit naam van PayPal, beweert dat de rekening van de gebruiker het doelwit was van frauduleuze praktijken.

Nieuwe phishing-truc gebruikt de telefoon

Sophos waarschuwt voor een nieuw soort phishing-mail die de ontvanger wil aanzetten tot het bellen van een telefoonnummer - waarbij gevraagd wordt naar de kredietkaartgegevens.

Deze e-mail, zogenaamd uit naam van PayPal, beweert dat de rekening van de gebruiker het doelwit was van frauduleuze praktijken. Opvallend in vergelijking met andere phishing e-mails is dat er geen internetlink of antwoordadres in de mail terug te vinden. De ontvanger wordt gevraagd een telefoonnummer te bellen, om zo de kaartdetails te verifiëren.

Zodra het telefoonnummer gedraaid is, worden misleide gebruikers verwelkomd met een automatische boodschap. Deze luidt als volgt: Welcome to account verification. Please type your 16 digits card number. Zodra de kredietkaartgegevens zijn doorgegeven, zijn de poppen natuurlijk aan het dansen...


"Phishing via websites, e-mail en fax is bij ons reeds langer bekend, maar nu proberen ze met vissen via de telefoon andermans geld te vangen. Omdat het om een nieuwe manier van phishing gaat moeten we de internetgebruikers hierover goed inlichten," aldus Sophos. Waarvan akte.  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten