Nieuwe router 'Luma' heeft lak aan online privacy

© CIDimport

Nieuwe router 'Luma' heeft lak aan online privacy

Geplaatst: 6 november 2015 - 10:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:19

Redactie ID.nl

Niets te verbergen op internet en ook van je kinderen willen weten of ze wel hun huiswerk maken in plaats van op Facebook rondhangen? Luma is een nieuwe router die lak heeft aan online privacy.

Bij Luma hoort namelijk een smartphone-app. De beheerder daarvan kan precies zien welke apparaten er gekoppeld zijn en bovenal welke websites er mee worden bezocht - in realtime, op elk moment van de dag.

Websites blokkeren

Via de app kan ook ingesteld worden dat specifieke apparaten (zoals bijvoorbeeld de smartphone van zoon of dochter) bepaalde websites niet kunnen bezoeken. Gewelddadige of pornografische content kan zo voor de ene gebruiker worden geblokkeerd, terwijl anderen er wel bij kunnen.

Handig aan de Luma is dat je gasten niet langer je wifi-wachtwoord hoeft te geven, als ze op internet willen. Wanneer ze verbinding willen maken met het netwerk, krijgt de beheerder in de app een notificatie. Op die manier kan gemakkelijk toegang verschaft worden.

Sterk signaal

Tevens moet Luma door het hele huis een sterk signaal geven. De bedoeling is dat je er drie van koopt, die je door het huis plaatst. De routers vormen dan samen één netwerk.

Of Luma ook naar Nederland komt is niet bekend, maar je kan de router online bestellen voor circa 80 euro.

Nieuwe router 'Luma' heeft lak aan online privacy-15788199

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten