Nieuwe Spamtaworm verspreidt zich razendsnel

© CIDimport

Nieuwe Spamtaworm verspreidt zich razendsnel

Geplaatst: 27 februari 2007 - 10:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:23

Redactie ID.nl

Een waarschuwing van Panda Software. Het antivirus-bedrijf ziet de laatste uren een enorm aantal e-mails met de SpamtaLoad.D0 Trojan. De Spamta-familie was de afgelopen maanden al een paar keer verantwoordelijk voor grote trojan-uitbraken. De bewuste Trojan was aanwezig in 40 procent(!) van de geïnfecteerde mails die voor analyse naar Panda Software werden gezonden.

Nieuwe Spamtaworm verspreidt zich razendsnel

Een waarschuwing van Panda Software. Het antivirus-bedrijf ziet de laatste uren een enorm aantal e-mails met de SpamtaLoad.D0 Trojan. De Spamta-familie was de afgelopen maanden al een paar keer verantwoordelijk voor grote trojan-uitbraken.

De bewuste Trojan was aanwezig in 40 procent(!) van de geïnfecteerde mails die voor analyse naar Panda Software werden gezonden.

De onderwerplijnen van de geïnfecteerde mails variëren: van 'Error' en 'Good day' tot 'hello' of 'Mail Delivery System'.

Ook de mail zelf kan verschillende boodschappen hebben:

Mail transaction failed. Partial message is available of The message contains Unicode characters and has been sent as a binary attachment.


Zodra de gebruiker het bestand SpamtaLoad.DO uitvoert, wordt de Spamta.TQ worm op het systeem geladen. Die verzendt SpamtaLoad.DO naar alle e-mailadressen die aanwezig zijn op het besmette systeem.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten