Nieuwe versie van Ockel Sirius B aangekondigd met betere specificaties

© CIDimport

Nieuwe versie van Ockel Sirius B aangekondigd met betere specificaties

Geplaatst: 28 juli 2016 - 11:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:26

Redactie ID.nl

Ockel komt met een nieuwe versie van zijn mini-pc, de Sirius B. Het bedrijf probeert de 'Black Cherry' te financieren via Kickstarter. Het nieuwe minicomputertje heeft dubbel zoveel werkgeheugen en een nieuwe, snellere Intel-processor.

Ockel werd bekend als het bedrijf achter de Sirius B, een minicomputertje dat qua formaat het midden hield tussen een usb-stick en een harde schijf. Die bleek populair genoeg voor een nieuwe versie, waarvoor het bedrijf nu via Kickstarter geld probeert binnen te halen.
 

Specificaties

Met de crowfundingcampagne hopen de Nederlandse makers 45.000 euro op te halen voor de productie van de Black Cherry, die zijn naam dankt aan de nieuwe een Intel Cherry Trail x5-z8300 processor. Qua werkgeheugen is gekozen voor een verdubbeling van het aantal RAM, wat nu neerkomt op 4 GB.
 

Aansluitingen

De Windows 10-pc is verder uitgerust met een heatsink voor een stille koeling, 64 GB aan interne (flash)opslagruimte (overigens tevens een verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger) die uit te breiden is via micro-sd, een hdmi-aansluiting, wifi, twee usb-poorten (2.0 en 3.0), een 3,5 jack-ingang voor audio en Bluetooth-ondersteuning.
 

Met of zonder Windows 10

De Ockel Sirius B Black Cherry is te bestellen via Kickstarter voor 316 europ inclusief Windows 10-licentie, of voor 258 euro zónder besturingssysteem - dat je dan zelf nog even moet installeren. De 'broekzak-pc' wordt vervolgens in oktober geleverd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten