Voetballende Asimo-robot van Honda

© CIDimport

Voetballende Asimo-robot van Honda

Geplaatst: 17 april 2014 - 10:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:45

Redactie ID.nl

Een robot die kan voetballen, rennen, springen, traplopen, een glaasje drinken in kan schenken en die je de hand kan schudden. Dat is toch best indrukwekkend. De nieuwe versie van de menselijke Asimo-robot kan het allemaal.

Het is duidelijk dat de nieuwe Asimo-robot een grote update heeft ondergaan. De nieuwe versie van de robot beweegt een stuk soepeler dan zijn voorganger en heeft sensoren in zijn handen gekregen. Daardoor kan hij nu voelen wat hij vast heeft en inschatten hoe zwaar dat object is.

Drankje van Asimo

De menselijke robot kan een thermosfles oppakken, de dop eraf draaien en vervolgens een drankje in schenken. De robot kan voelen wat hij vast heeft en daarop reageren door harder of minder hard in objecten te knijpen. Maar helemaal menselijk is het apparaat nog niet: Hij rent met wel hele kromme benen en hij staat ook licht gebogen, alsof hij een kleine bochel heeft. 

Communicatieve vaardigheden

Als je dacht dat dit het eerste model is dat Honda van deze robot maakte, dan heb je het mis. Het bedrijf is al sinds 1986 bezig met de ontwikkeling en van de Asimo. In 2007 werd de vorige versie van de robot getoond en in 2000 toonde het bedrijf de eerste variant. De volgende ontwikkeling waar Honda zich op wil richten zijn de communicatieve vaardigheden van het apparaat. De robot kan al verschillende spraakopdrachten en Japanse gebarentaal herkennen. 

Bron: nu.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten