Nieuwe vorm van usb laat je kabels in één keer goed aansluiten

© CIDimport

Nieuwe vorm van usb laat je kabels in één keer goed aansluiten

Geplaatst: 13 augustus 2014 - 06:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:56

Redactie ID.nl

Wellicht zijn we binnenkort verlost van één van de grootste ergernissen van computerapparatuur: die vervloekte usb-kabels die je áltijd verkeerd om in je computer steekt. De organisatie achter de usb-standaard heeft een nieuwe usb-stekker aangekondigd die korte metten maakt met dat probleem.

De nieuwe stekker, het zogenoemde 'C-type', past op beide manieren in de poort op de pc of laptop. Op bovenstaande foto is een impressie gemaakt van hoe de poort er uiteindelijk uit moet komen te zien. De nieuwe standaard, usb 3.1, is niet compatibel met oudere modellen, in tegenstelling tot micro-usb-kabels die wel makkelijk uit te wisselen waren met gewone kabels. Voor de nieuwe standaard zullen pc's en laptops moeten worden aangepast.

Sneller

Niet alleen gaat het om een handige manier om de kabels in de computer te zetten, maar ook de snelheid van bestandsuitwisseling gaat fors omhoog. Zo wordt het met het nieuwe usb 3.1 mogelijk om snelheden te halen van maar liefst 100 Gigabits per seconde.

Laptops opladen via usb

Bovendien is het mogelijk via usb meer vermogen te leveren. Daarmee kunnen gebruikers binnenkort naast telefoons en tablets ook laptops opladen via usb. Het is nog niet duidelijk wanneer usb 3.1 op grote schaal wordt geïmplementeerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten