Nieuwe vorm van usb laat je kabels in één keer goed aansluiten 2014-08-13T10:07:50

Wordt dit de nieuwe Oculus Rift-kloon?

Makkelijke netwerkopslag met My Cloud Mirror

Nieuwe vorm van usb laat je kabels in één keer goed aansluiten

Nieuwe vorm van usb laat je kabels in één keer goed aansluiten

Wellicht zijn we binnenkort verlost van één van de grootste ergernissen van computerapparatuur: die vervloekte usb-kabels die je áltijd verkeerd om in je computer steekt. De organisatie achter de usb-standaard heeft een nieuwe usb-stekker aangekondigd die korte metten maakt met dat probleem.

De nieuwe stekker, het zogenoemde 'C-type', past op beide manieren in de poort op de pc of laptop. Op bovenstaande foto is een impressie gemaakt van hoe de poort er uiteindelijk uit moet komen te zien. De nieuwe standaard, usb 3.1, is niet compatibel met oudere modellen, in tegenstelling tot micro-usb-kabels die wel makkelijk uit te wisselen waren met gewone kabels. Voor de nieuwe standaard zullen pc's en laptops moeten worden aangepast.

Sneller

Niet alleen gaat het om een handige manier om de kabels in de computer te zetten, maar ook de snelheid van bestandsuitwisseling gaat fors omhoog. Zo wordt het met het nieuwe usb 3.1 mogelijk om snelheden te halen van maar liefst 100 Gigabits per seconde.

Laptops opladen via usb

Bovendien is het mogelijk via usb meer vermogen te leveren. Daarmee kunnen gebruikers binnenkort naast telefoons en tablets ook laptops opladen via usb. Het is nog niet duidelijk wanneer usb 3.1 op grote schaal wordt geïmplementeerd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord