Nieuwe worm op zoek naar usb-sticks 2013-11-04T17:50:20

Universeel e-mailprogramma, voor pop3 en webmail

Voorzie Google zoekresultaten van miniatuurweergaven

Nieuwe worm op zoek naar usb-sticks

Nieuwe worm op zoek naar usb-sticks

Internetbeveiliger Sophos heeft een nieuwe worm ontdekt. SillyFD-AA kopieert zichzelf niet de harde schijf, maar zoekt naar bijvoorbeeld floppy-disks (ja, ze bestaan nog!) en usb-sticks. Wanneer stick of floppy dan bij een andere pc onderdak vinden, start de worm daar zichzelf automatisch op. SillyFD-AA maakt een hidden file aan met de naam autorun.inf.

Internetbeveiliger Sophos heeft een nieuwe worm ontdekt. SillyFD-AA kopieert zichzelf niet de harde schijf, maar zoekt naar bijvoorbeeld floppy-disks (ja, ze bestaan nog!) en usb-sticks. Wanneer stick of floppy dan bij een andere pc onderdak vinden, start de worm daar zichzelf automatisch op.

SillyFD-AA maakt een hidden file aan met de naam autorun.inf. Daarmee probeert de worm te garanderen dat de malware wordt uitgevoerd elke keer dat de stick in een usb-poort (onder Windows) wordt geprikt. Daarnaast wordt de titel van het Internet Explorer-venster veranderd in Hacked by 1BYTE. Volgens Sophos betekent dit dat de maker van SillyFD-AA waarschijnlijk geen (of niet alleen) criminele intenties heeft, maar dat hij (ook) wil waarschuwen. Usb-sticks worden nu eenmaal nog niet altijd even goed beveiligd en regelmatig gescand als reguliere pc's.
Om te voorkomen dat een besmette stick de pc aansteekt, adviseert Sophos om de autorun-optie onder Windows uit te schakelen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord