Nieuwe Xbox mogelijk eind 2012 uit

© CIDimport

Nieuwe Xbox mogelijk eind 2012 uit

Geplaatst: 17 november 2011 - 13:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:00

Redactie ID.nl

Volgens het gerenommeerde Britse gamesmagazine Edge zou de opvolger van de Xbox 360 eind volgend jaar in de winkels komen te liggen. Volgens het magazine werken de grote spelontwikkelaars nu al met de nieuwe hardware van de nieuwe Xbox.

De grote uitgevers als Ubisoft en EA wilde niet reageren op de geruchten dat ze al met zogenaamde ‘target boxes’ zouden werken, een box met de nieuwe hardware van de aankomende Xbox. Nog voor het einde van dit jaar zullen de eerste dev kits worden geleverd aan ontwikkelaars schrijft Edge. Ook weet het te melden dat de grafische chipset in de nieuwe Xbox wordt geleverd door AMD. Verwacht wordt dat Microsoft in januari de nieuwe console tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas

Niet alleen Microsoft zou druk bezig zijn met een nieuwe console, ook concurrent Sony zou bezig zijn met opvolger van hun console maar over een mogelijke datum van beschikbaarheid wordt niet gesproken. De Xbox 360 heeft een jaar voorsprong gehad op de PlayStation 3 en ligt dan ook nipt voor op de verkoopaantallen van Sony (57,6 miljoen voor de Xbox 360 en 55,5 miljoen voor de PS3).

[Via: Next-Gen]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten