Nieuwste seizoen Game of Thrones breekt downloadrecord

© CIDimport

Nieuwste seizoen Game of Thrones breekt downloadrecord

Geplaatst: 16 april 2014 - 05:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:46

Redactie ID.nl

Downloadsites als The Pirate Bay zagen eergisteren een nieuw record voorbijkomen: nog nooit werd één torrent zo vaak gelijktijdig gedownload als de laatste Game of Thrones-aflevering. Ruim 193.000 downloaders haalden de serie op het hoogtepunt tegelijk binnen.

In totaal werd het bestand ruim 1,5 miljoen keer gedownload. Dat meldt Torrentfreak, dat ook voorspelt dat er meer records worden gebroken tijdens het komende seizoen. Het vorige record was de seizoensfinale van dezelfde serie vorig jaar, toen iets meer dan 170.000 downloaders tegelijk de serie van internet plukten.
 

Onmogelijk legaal te kijken

Het grote aantal (inmiddels illegale) downloads komt waarschijnlijk door het feit dat Game Of Thrones bijzonder lastig online te kijken is. De serie staat niet op Netflix, is niet via iTunes te verkrijgen en via de tv moet je er als kijker perse een HBO-abonnement voor hebben.
Het nieuwe seizoen van de populaire serie ging vorige week in premiere.
 

'Trots'

Toch is HBO niet boos op het hoge aantal downloaders. Sterker nog, ze zijn er juist trots op, zoals ze vorig jaar in een interview met de Washington Post.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten