Nintendo brengt snel nieuwe Nintendo 3DS uit

© CIDimport

Nintendo brengt snel nieuwe Nintendo 3DS uit

Geplaatst: 4 februari 2015 - 14:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:25

Redactie ID.nl

Nintendo brengt op 13 februari aanstaande een nieuwe editie van de Nintendo 3DS uit, onder de naam New Nintendo 3DS. Het is inmiddels de vierde variant van de draagbare spelcomputer, dus hoe zit dat nu precies?

Houd je vast: in 2011 brengt Nintendo de eerste Nintendo 3DS uit. De zogenoemde 'handheld' laat je games onderweg in 3D spelen zonder dat je daarvoor een speciale 3D-bril hoeft te dragen. In 2012 komt daar de Nintendo 3DS XL bij, een model met een groter scherm dat verder dezelfde specificaties heeft.

In 2013 is er tot slot nog de Nintendo 2DS. Deze heeft een hele andere vorm en het scherm heeft geen stereoscopische 3D-weergave. Daardoor is deze variant goedkoper en aantrekkelijker voor gezinnen met een lager budget. De drie varianten spelen alle drie dezelfde spellen af. 

Wat is er nieuw?

Straks is er dan ook de New Nintendo 3DS. Hiermee krijgt de spelcomputer voor het eerst ook onder de motorkap een opknapbeurt. Een betere processor zorgt ervoor dat het besturingssysteem sneller is dan voorheen, en dat er op den duur ook spellen voor uitkomen die het niet doen op de langzamere modellen. Die krijgen in de winkel een sticker mee op de hoes.

Spellen die overigens al uit zijn, zien er verder niet beter uit en draaien ook niet soepeler.

Daarnaast heeft de New Nintendo 3DS een tweede analoge stick, waarmee je in sommige games bijvoorbeeld de camera kan bewegen terwijl je met de andere stick je personage bestuurd. Die meer traditionele besturing is nieuw voor een draagbare spelcomputer van Nintendo. Opvallend is ook dat de knoppen dezelfde kleuren hebben als een Super Nintendo-controller.

Tot slot werkt de stereoscopische 3D nu beter. Bij de eerste Nintendo 3DS-modellen moest je nog recht voor het scherm zitten. Kijk je vanuit een andere hoek, dan wordt de illusie verbroken. Dat is op de New Nintendo 3DS niet meer het geval, door de 'face tracking' technologie die er in zit. Daardoor weet de spelcomputer precies waar je kijkt en wordt het 3D-beeld daarop aangepast.

Prijs en beschikbaarheid

De New Nintendo 3DS is verkrijgbaar tussen de 170 en 185 euro en komt in twee kleuren uit, wit en zwart. Op dezelfde dag komt ook een grotere variant uit, de New Nintendo 3DS XL. Die is te koop voor 199 euro en lanceert in Metallic Blauw en Metallic Zwart. Dat brengt het aantal spelcomputers waarop je Nintendo 3DS-spellen kan spelen op vijf. Houd er overigens rekening mee dat de oplader er niet bij zit. Die moet je los kopen, of je kan de oplader van een oude Nintendo 3DS gebruiken.

Nintendo brengt snel nieuwe Nintendo 3DS uit-15819237

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten