Nintendo geeft defect behuizing DS Lite toe

© CIDimport

Nintendo geeft defect behuizing DS Lite toe

Geplaatst: 25 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Nintendo heeft toegegeven dat er een mankement is met de DS Lite waardoor de behuizing snel kan breken. Sommige DS Lite-handhelds vertonen scheuren in de linkerkant van de behuizing, in de buurt van de scharnieren en net boven de stroomkabel. Volgens Nintendo is het mankement zeldzaam en gebeurt het maar bij 0,02 procent van alle DS Lites.

Nintendo geeft defect behuizing DS Lite toe

Nintendo heeft toegegeven dat er een mankement is met de DS Lite waardoor de behuizing snel kan breken. Sommige DS Lite-handhelds vertonen scheuren in de linkerkant van de behuizing, in de buurt van de scharnieren en net boven de stroomkabel. Volgens Nintendo is het mankement zeldzaam en gebeurt het maar bij 0,02 procent van alle DS Lites. Aangezien Nintendo ongeveer 300.000 DS Lites per maand verscheept, hebben 60 Lites per maand dit defect.

In een persbericht zegt Nintendo dat het mankement geen nadelige invloed heeft op de gameplay of de integriteit van de DS Lite en dat het alleen cosmetisch is. Nintendo zegt dat iedereen die problemen heeft met de DS Lite contact met ze kan opnemen om gratis een vervangend exemplaar te krijgen. De DS Lite heeft een garantie van een jaar voor fabricagedefecten. Gebruikers wiens DS Lite geen garantie meer heeft, moeten de reparatiekosten betalen.

Eerder dit jaar waren er ook problemen met de DS Lite toen sommige gebruikers een handheld kregen met dode pixels in het lcd-scherm. Toen verving Nintendo de defecte DS Lites ook gratis.


Website

: Nintendo Benelux

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten